Weer op reis!
Door: Miek en Gerard
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Mieke
08 Mei 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington
Op 1 mei hebben we de auto volgepakt. En t huisje opgeruimd. ‘T viel nog een beetje tegen om alles in de auto te krijgen omdat we nog wat spullen uit moesten delen onderweg. Onze eerste stop was al bij de buren, Dirk en Yvon Hier hebben we nog een bakkie gedaan George en José kwamen ook nog even aan. En rond een uurtje of 12 was t echt tijd om afscheid te nemen… Ja we vinden t mooi om iedereen in NL straks weer te zien, maar t idee dat we onze vrienden misshien pas over jaren weer zien is wel een vreemd gevoel. Maar ja, we hebben onszelf in deze luxe positie gebracht!
In Balfour nog een stel vrienden opgezocht die hier net op een farm aan t inwerken zijn. Per 1 juni gaan ze het bedrijf managen. Hier ook afscheidgenomen. Hanneke was helaas ziek en met t oog op t verspreiden van de griep hebben we haar even opgezocht om haar even met onze laatste beschuitjes te verwennen, ook afscheid genomen. En op weg naar Jeroen z’n huis, hier gaan we vanavond logeren. Hier werd de auto ook gelijk voor de helft uitgeladen. En konden we de auto zo inpakken dat we weer door de achterruit konden kijken.
Na een gezellig ontbijt met Jeroen zijn we dan eindelijk echt op pad gegaan. Toch wel een vreemd gevoel om Southland te verlaten! Maar ons nieuw avontuur staat te wachten. We hebben de hele dag doorgereden tot we rond n uur of 5 in Ashburton aan kwamen. Hier waren we t autorijden zat. We hebben een cabin op een camping geregeld. Op de camping woonden werkers die hier tijdelijk werk uitvoerden, oa helpen met t opbouwen van Christchurch. Een van de mannen kwam uit Southland, nog even gezellig gepraat.
Volgende dag verder richting Christchurch. We zijn naar t Antartic Centre gegaan. ( Ja KP, we hebben gezegd dat we locals waren!)
We hebben gezien hoe de pinguïns gevoerd werden en een sneeuwstorm meegemaakt en verder waren er weer volop bordjes voor Gerard om te lezen dus we zijn hier de gehele ochtend zoet geweest. Vervolgens op pad naar Theo en Martin. We kwamen net voor melkenstijd aan. Kennis gemaakt met hun vader Sjaak Sneek. Gerard kon weer gelijk aan t werk (vond ie wel lekker) en dit heeft Miek natuurlijk vastgelegd met de camera’s. Theo woont sinds januari in het nieuw gebouwde huis bij het bedrijf. En Martin woont samen met zn vriendin in t oudere huis bij t andere bedrijf dat ze er volgend jaar ook bij gaan runnen.
Gezien de weersvoorspellingen besloten om hier nog maar een dagje te blijven. Jullie mogen wat ons betreft wel wat water van ons overnemen! Wat een regen!!!
Gerard heeft geholpen met het opruimen rondom het nieuwe huis van Theo, Hierbij mocht onder andere een oud hertenschuurtje worden gesloopt! Hij wilde niet eerder weg als dat, dat schuurtje omlag! Woensdagavond kwam er nog een NL stel langs om te eten en samen met Theo heeft Miek ‘t eten verzorgd.
Donderdag nadat t schuurtje omver lag hebben we weer afscheid genomen om onze reis te vervolgen richting Nelson, via de Lewis pass. Aan t einde van de dag bij Peter en Tammy aangekomen. We werden hartelijk ontvangen, kregen een mooie sleepout! En mochten direct mee-eten. Ze waren net terug uit South africa en zo zijn we weer de nodige dingen wijzer geworden over South Africa! Even voor de duidelijkheid; Peter was de manager boven ons toen wij vorig jaar bij Art en Helen Blom werkte. Hij is naar Nelson verhuisd om hier zijn eigen melkveeconsultant bedrijf te beginnen. We hadden t afgelopen jaar vaker contact met hem gehad en beloofd dat we aan zouden komen als we naar t noorder eiland gingen.
Vrijdag 6 mei zijn we naar t noordelijkste puntje van t zuider eiland gereden. Cape Farewell. We hadden vandaag enorm veel geluk met t weer! Lekker droog! De golden bay waar we doorheen reden is echt een melkveegebied. Volgens de vrouw van de i-site moesten we als Hollanders ook even naar t plaatselijke museum in Takaka. Hier was een deel gewijd aan Abel Tasman, ook zou hier een foto van koningin Beatrix moeten zijn die is genomen toen zij t plaatsje bezocht. In t museum konden wij deze foto echter niet vinden dus maar even gevraagd. Nu bleek dat ze er geen geschikte plaats meer voor hadden dus dat ze haar achter hadden! Maar na even zoeken kwam de foto weer tevoorschijn! :)
Zaterdag was t echt een regendag! Maar goed we zijn even naar t stadje Nelson gegaan. Hier was een museum met classic auto’s, Gerard heeft staan weg kwijnen bij snelle Ferrari’s en natuurlijk nostalgische BMW’s! Ook was er een aparte soort kunst, kostuums die van aparte materialen, als tyrips, hout plastic enz, waren gemaakt. Naast voornamelijk kiwi kunstenaars waren er ook enkele kunsten vanuit de US, India en wonder boven wonder Nederland! Dit was allemaal wel grappig om te zien zeker op zo’n regenachtige dag. Verder zijn we ook naar een aquarium geweest hier mocht je alles aanraken dat binnen je bereik was! Dus we mochten de vissen aaien! :)
Zondag weer afscheid genomen van Peet en Tammy, als we naar Nieuw Zeeland komen moeten we eerst hun bellen voor een baan zeggen ze. Hij wil ons wel aanbevelen bij zijn klanten. We zijn t er mee eens dat het gebied rond Nelson kwa lifestyle dankzij t warmere klimaat en de bereikbaarheid van alle mogelijke voorzieningen beter is dan Southland. We rijden door de bergen heen naar Picton om daar de boot te nemen naar t Noorder eiland, op de boot een hostel geboekt voor na aankomst in Wellington omdat het dan al 5u is. Een grove route uitgezet voor de komende dagen.
Zo zijn we dus al weer op reis. We genieten er van, en het niet meer hoeven te werken is echt niet moeilijk. We zouden echt niet meer om 4u uit bed willen voorlopig. We hebben erg veel zin om naar Nederland te gaan en daar alle vrienden en familie weer te zien.
We krijgen langzaam aan al wat baan aanboden maar blijven van de zomer in Nederland op Hoeve Sonneclaer.
Van vrienden hier krijgen we onder andere te horen dat we niet moeten zitten ‘kloten’ in Nederland want hier kunnen mensen zoals ons binnen 10-15 jaar een eigen bedrijf hebben van een paar honderd koeien. En doen waar je zin in hebt, niet wat je denkt dat je volgens andere mensen moet doen.
Met deze en nog veel meer wijze raad gaan we dus op reis en reken maar dat er wat in de auto gediscussieerd en gerekend wordt.
08 Mei 2011 - 12:40
Hanko:
Weer een leuk reisverslag! Wel vreemd denk ik om de boerderij te verlaten naar daar zo een tijd te hebben gezeten! Veel succes de komende tijd! -
08 Mei 2011 - 15:20
Ron En Joke:
Wat een verhaal weer!
Moet een goed gevoel geven dat jullie zo gewaardeerd worden.
Zoveel vrienden overal .
Geniet maar van jullie welverdiende vakantie!
Vanuit zonnig nederland, de hartelijke groeten -
08 Mei 2011 - 16:14
Wessel En Hilda:
Wat is het toch altijd leuk om jullie belevenissen te lezen en wat hebben jullie veel vrienden gemaakt.Geniet nog maar lekker van jullie vakantie en stuur hier maar een paar regenbuien (2 x 10 mm zou mooi zijn) naar toe.
Groetjes vanuit Bybjerggård. -
08 Mei 2011 - 18:34
Loeiendekoeien :
Hi Gerard & Mieke,
Leuk en herkenbaar om jullie NZ-stories te lezen! Hoé jullie toekomst er ook uit zal gaan zien; deze ervaring pakken ze jullie niet meer af!
Have fun op jullie holiday en tot sinas in Echt'n aan Zee...;-)
Ajuu, Fred & Bianc Straathof -
09 Mei 2011 - 13:23
Geert:
Leuk om jullie verhalen te lezen. Nog heel veel plezier verder! -
11 Mei 2011 - 15:24
Stefan:
Jullie beleven elke dag weer wat moois,
Veel plezier en succes met jullie leuke terug reis.
Tot over 3 weken -
14 Mei 2011 - 14:42
Oma Mul:
Hoi Gerard en Mieke zijn jullie nu al in het noorden van New Zeeland , want jullie rijden weer heel wat af,
fijn al die belevenissen weer te lezen en hebben jullie de vrienden daar al een beetje kunnen loslaten?
Nu je oog maar weer gericht op Nederland hoor en vinden het fijn om jullie weer te ontmoeten ,
Geniet maar, veel liefs opa en oma.