Noorder eiland
Door: Miek en Gerard
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Mieke
15 Mei 2011 | Nieuw Zeeland, Tauranga
Onze eerste dag op t Noordereiland 9 mei
We zijn vandaag naar Cape Palliser, gereden, wij denken dat dit t zuidelijkste puntje is van t Noordereiland. T was een vrij lange doodlopende weg dus we moesten dezelfde route ook weer terug, maar t was de moeite waard. Bij te laatste dorpje, Ngawi, stonden langs de kust een heleboel trailers met boten erop. Voor elke trailer stond een klein bulldozertje, zo een die uit t museum is weggelopen. Ze reden de trailer de zee in en dan kon de boot er zo op en af varen.
Toen we bij de cape reden zagen we de zeeleeuwen zo naast de weg in de berm liggen! Echt gaaf we waren er zo dicht bij! Gerard had goed onthouden dat hij niet tussen de dieren en de zee moest komen dus toen we even buiten de auto liepen werden we niet aangevallen.
We zijn vandaag doorgereden naar Napier, onderweg nog de Te Mata hill opgereden. Hier hadden we een mooi uitzicht over Napier en omgeving. De zon scheen alleen heel fel vanuit Napier dus we konden de stad bijna niet zien. Maar de rest van de omgeving gelukkig wel.
’s Avonds nog een NL fietster ontmoet, ze is alleen NZ rond aan t fietsen! Dan zijn wij toch wel beetje lui met de auto! Ook een Australisch stel, zijn familie kwam uit NL ze waren zo’n 30 jaar terug in NL geweest en de vrouw was nog vol van de “papier hier” en “Dank je wel” prullenbakken!
De volgende dag (10 mei) zijn we naar Lake Waikaremoane gereden. Hier hebben we verschillende wandelingen gedaan, naar oa nog een meer, watervallen en een Rata tree, dit is een boom die als een zaadje in een andere boom in de top begint en dan langzaamaan de gastboom overneemt, tot die uiteindelijk afsterft.
Vanuit Wairoa de volgende dag (11 mei) doorgereden naar Whakatane. Ze hadden voor vandaag en morgen slecht weer voorspeld en dit kwam uit… Whakatane, sunshine capital! Nou nu niet dus. Maar goed als we eerlijk zijn hebben we al enorm veel geluk gehad met het weer, t afgelopen jaar! En ondanks de regen hebben we toch kunnen genieten van t mooie uitzicht vanuit de auto! De middag even heerlijk in een hot pool genoten. In Whakatane een ho(s)tel geboekt. Afwachten wat t weer morgen (12 mei) doet!
Wel t antwoord is regen en harde wind. We wilden hier graag met dolfijnen zwemmen, nou ja Miek wil zwemmen en Gerard wil kijken. Ook willen we naar White Island, dit is een vulkaan eiland. Deze vulkaan is echter nog actief en in 2001 voor t laatst uitgebarsten. Maar goed je kunt al raden, met zulk weer gaan deze tochten niet. T zwemmen met dolfijnen moet Miek miss maar uit haar hoofd halen, maar wie weet is er nog een kansje om met zeehonden te zwemmen! Voor White island moeten we afwachten tot morgen! Besloten om naar Kiwi 360 te gaan. Dit is een Kiwifruitfarm waar tours worden georganiseerd. Dus we zijn weer een stuk wijzer over het kiwifruit! Verder de dag vermaakt met wat souvenirwinkels afstruinen.
De tocht naar White island gaat vandaag (13 mei) weer niet door, dus besloten om verder te gaan en over een paar dagen terug te komen.De vooruitzichten van t weer zijn dan wat beter, dan kan de zee weer beetje rustig worden. Dus op naar de Coromandel! We hadden vandaag geluk met t weer, dus we konden mooi van de uitzichten genieten! Omdat t zulk lekker weer was besloten om vandaag weer echt te kamperen in onze tent! Nadat we die hadden opgezet zijn we met de Driving Creek Railway meegegaan. Dit is een klein treintje dat een kunstnaar zelf heeft aangelegd om zo klei voor zijn pottery uit de heuvels te halen. Was de moeite waard! T was al begonnen met miezeren en eenmaal terug in de auto, kwam het echt met emmers tegelijk uit de lucht zetten! Wat een geweldig idee om de tent weer uit te proberen. Maar gelukkig hebben de campings hier een keuken en een lounge dus we kunnen nog wel even lekker zitten!
14 mei; T nachtje in de tent was er een uit duizenden! Er zitten twee kleine lekkages in de tent, die we hebben gedicht door een zak over de binnentent te leggen en dan hopen dat t niet te hard gaat regenen. T luchtbed is zo lek dat t na ongeveer een uur erop liggen leeg is! Dus t had geen zin om ’s nachts bij de blazen. Dus we hebben de nacht op de grond doorgebracht! Maar goed t viel nog mee hoe brak we waren en waren op t luchtbed na eigenlijk best goed te spreken over t slapen in de tent!
Nadat we net de tent hadden ingepakt en onderweg naar de Cathedral cove waren kwam t weer even met emmers tegelijk de lucht uit zetten. Maar toen we eenmaal bij de cove (soort grot) waren was de lucht blauw en een heerlijk zonnetje erbij! Wandeling gemaakt naar de cove en de nodige foto’s de cove is alleen toegankelijk met eb. Vervolgens doorgereden naar Hot water beach hier kun je met eb kuilen graven die dan, als je op de goeie plek graaft, vollopen met warm water! We kwamen er net toen de zee al weer aan t binnenstromen was dus we hebben even pootje gebaad en gekeken naar hoe de mensen langzaam uit hun warme badjes werden verdreven.
Na een telefoontje ontdekt dat de Tongaria crossing bij Taupo, een mooie wandeling door vulkanisch gebied niet doorging. Dit is vanwege t slechte weer daar. Ze had niet het idee dat t dit seizoen nog zou gaan lukken. Dus even accepteren dat we niet alles kunnen doen wat we willen.
De tocht naar White Island gaat ook nog niet door maar ze hebben nog moed dat dit misschien de komende dagen wel gaat lukken. besloten om naar Tauranga te gaan. Hier zijn meerdere activiteiten en bezienswaardigheden dus daar kunnen we ons goed vermaken terwijl we wachten tot de tocht naar White Island door gaat.
Nadat we een nieuwe stop voor t luchtbed hebben gekocht gaan we naar een camping vlakbij de stad, en onderaan een berg (of eigenlijk heuvel want t is minder hoog als 1.000m maar ze noemen t hier een berg) eigenwijs als we zijn gaan we weer in onze tent slapen. We hebben nog een ander lek in t luchtbed gevonden en in combinatie met de kapotte stop denken we nu dat t luchtbed weer goed is. De weersvoorspellingen van vandaag zijn goed maar van morgen niet zo…
Er bleek hier gratis draadloos internet te zijn dus Miek heeft deze avond vanuit de tent met yvonne kunnen skypen! Er was verder niemand online…
Zondag 15 mei begon lekker zonnig. We hebben een wandeling naar de I-site gemaakt. Nu weer klein beetje moed voor dolfijn zwemmen! Verder niet zo veel wijzer, ja dat t weer voor vanmiddag slecht is, maar dat horen we liever niet. De mevrouw van de camping was wel zo aardig om ons aan te bieden, dat als t weer echt heel slecht wordt we onze tentovernachting kunnen upgraden naar een caravanovernachting.
We zijn ook de berg opgewandeld. Nu weten we waarom ze t toch een berg noemen want t was echt een hele klim! Maar onze inspanning werd beloond met een super uitzicht over de oceaan en de haven! Terug op de camping tijdens het lunchen barste de hemel weer even open en konden de engeltjes hun tranen wee even kwijt! Gepaard met harde wind kunnen jullie je wel voorstellen hoe t weer is…. Maar goed de engeltjes waren ook weer vlug getroost en zolang de wind onze tent met rust laat zal t wel goed komen!
Kortom we vermaken ons nog prima en hopen op beter weer zodat we onze tochten nog kunnen maken.
See you later!!
Xxx Gerard en Miek
15 Mei 2011 - 10:47
Dirk & Yvonne:
Weer een leuke up-date van jullie reis-avonturen! Jammer van al die regen en wind, maar een schrale troost, hier in Southland komt het momenteel ook met bakken uit de hemel en een flinke wind duwt de koeien ook in de hoek van de paddock! Inmiddels staat de halve herd al 'droog' (niet qua regen, maar qua uiers). Fijne reis nog verder, lieve groeten van ons. -
15 Mei 2011 - 17:14
Pip:
Hoi
Het weer lijkt wel wat op de regen die wij gehad hebben. Toch hadden wij ook steeds heel veel geluk en hebben nog veel kunnen zien en doen. Hoop nog wel dat jullie vaartocht doorgaat. Miek, dat zwemmen met de dolfijnen moet je misschien vervangen door zwemmen met Gerard. Is misschien ook wel spannend. Hoop dat jullie tent en luchtbed het nog even uithouden. geniet nog van alle moois en tot gauw. -
16 Mei 2011 - 20:57
Hanko:
Mooie omgeving zo te zien aan de foto's! Veel plezier nog met de rest van de rondreis! -
20 Mei 2011 - 20:34
Ellie:
hey,
wat super jammer van het weer. maar wat pipje al zei gelukkig kun je tussen de regen door nog leuke dingen doen!
Echt super leuk om de foto's te zien, doet me gelijk weer aan een spuer leuke tijd denken! maar wat gaat het toch snel, want het is alweer bijna 1 juni!! als ik het goed heb zijn jullie nog maar een weekje in nieuw zeeland en gaan jullie dan jullie tocht vervolgen naar bangkok en dubai (al boeren kunne vinden??) Geniet nog maar extra veel, ook voor mij!! want het gaat allemaal al snel genoeg!!
xx en tot over twee weken!! -
22 Mei 2011 - 13:09
Opa En Oma Mul:
Even weer jullie reis verslag gelezen en er van genoten, maar luitjes is het nu niet te koud voor te kamperen in een tent? want het is nu toch zo.n beetje winter , of zitten we fout?
Hier alles goed en geniet nog maar hoor, want in Drente zullen jullie er wel weer tegen aan moeten .
Liefs van ons.