De zomer door
Door: Miek en Gerard
Blijf op de hoogte en volg Gerard en Mieke
16 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Winton
Welkom bij weer een nieuw deel over de avonturen van Gerard en Mieke! Dit zijn enkele hoogtepunten van de afgelopen tijd!
Op de boerderij terrein rijden in de heuvels.
Na het eten bedenkt Gerard een foto van de koeien in de wei te maken. Ze zijn nu in een weiland langs een weg, welke op een heuvel ligt. Een mooi overzicht van de koeien dus.
In alle rust genieten we van de bijna 400 koppige koppel die zich door het malse gras een weg banen richting verzadigdheid.
De rust duurt echter niet lang, Bart komt langs rijden ‘’Hey wat doen jullie daar?’’ is zijn reactie nadat hij zijn auto half op de weg tot stilstand brengt. We leggen onze toeristische activiteit uit en we blijven wat over koetjes en kalfjes praten.
Een paar minuten later komt Alfons langs rijden, vol op de rem en stopt op de andere weg helft. “Wat is er gebeurd?” vraagt hij ongerust? We leggen hem ook ons onschuldige plan uit en we zien dat ie t ook een goed plan vind. ‘’Ik zal even Stefan op bellen wanneer hij met de pickup truck klaar is, dan kunnen jullie die meenemen naar Dairy 3 en daar de heuvel op rijden, dat is ook een heel mooi uitzicht!’’ Stefan wordt gebeld en er worden instructies gegeven dat de auto snel naar huis moet omdat wij hem nodig hebben. Bart en Alfons gaan we weer weg en als Gerard op de auto klimt om een mooie foto te maken komt Victor (neefje van Alfons) er aan rijden. ‘’ Ja ik zat thuis en ik zag iemand op z’n auto staan, ik denk daar is vast iets aan de hand’’. Nadat we hem gerust hebben gesteld dat er niks aan de hand is gaat hij ook weer verder.
Later weer thuis pakken we de truck van Alfons en gaan naar Dairy 3. Bart wacht al op ons die gaat op z’n bike mee. We gaan naar de eerste heuvel, hier kan de truck nog wel op, op een gegeven moment de truck laten staan en met de bike verder gegaan. We moeten nu door stukken met droge koeien en het wordt steeds steiler. Eenmaal op het hoogste punt hebben we inderdaad een heel mooi uitzicht. Deze heuvels zijn meer dan 200 meter hoog, je kan hier niet op melken omdat het de koeien teveel energie kost om er op en af te lopen. Wel kun je er droge koeien of vleesvee houden, die stuur je er op en haal je weken of maanden later weer op. Trekker rijden is op deze heuvel ook niet mogelijk. Op de top gaat het wel maar je kan er alleen niet komen.
We gaan naar de tweede heuvel, deze is nog steiler en wordt minder vaak bezocht de laatste keer was een half jaar terug, we zijn benieuwd wat we aan treffen. Eerst weer helemaal om laag en dan via een heel steil pad met een afgrond er naast de andere heuvel op. Ik moet de truck in z’n lage giering houden en op een gegeven moment zelfs het differentieel vast zetten maar we komen er. Bijna boven aan de top is er weer een weiland. In dit weiland doen we verschillende pogingen om nog verder omhoog te komen, steeds glijden we terug, uiteindelijk een route gevonden en we komen op de top. Wat een prachtig uitzicht. De andere kant van de heuvel is wel ingezaaid met een trekker, deze boer heeft de glooiende kant en wij de steile.
Twee uur later komen we weer thuis, wat een gaaf avontuur en dat alleen maar omdat we van onze eigen koeien een foto wilden maken.
Op onze facebook staat t filmpje van het rijden op de heuvels!
Verder vermaken we ons ook wel, onze vriend Gerard Mensen is gestopt met werken en gaat rondreizen, op z’n laatste dag zijn we met een hele groep naar Invercargill gegaan en hebben daar gezellig gegeten en daarna gaan stappen. In de Ierse pub hadden we op een gegeven moment een eigen kamer om te eten nadat verschillende buren door ons gebulder al waren verhuist. Van dit stappen kwam niet veel terecht omdat sommige geen id bij zich hadden en andere stalen neuzen aan hadden. Dit mocht de sfeer niet drukken want we hadden een geweldig geslaagde avond gehad.
Verder nog een paar BBQ’s gehad en met Hanneke haar verjaardag uit eten geweest. Nu het wat rustiger word komen ook mensen uit de buurt hier af en toe op bezoek, die zijn altijd welkom natuurlijk.
Op de boerderij gaat t nu mooi. Geen kalfkoeien meer, geen insemineren meer. Alleen melken, distels trekken en het bedrijf klaar maken voor het volgende seizoen. Want wij willen het beter achter laten dan dat wij het hebben aangetroffen. Van rustig aan doen dus geen sprake maar de drukte is wel voorbij.
Op 30 januari was er een rodeo in Invercargill. Na de vorige in Te Anau hadden we de smaak te pakken! Samen met Willem zijn we hier heen geweest. Willem zei dat er nog een vriendin van hem daar ook naartoe zou komen, haar ouders waren over en ze waren nu aan t rondtrekken. Dit bleek om Vera Captein te gaan. Nico Magdalene en Vera keken zeer verrast om ons hier te zien, Willem had ze namelijk niets gezegd! ’t Werd een erg gezellige dag met als afsluiting met een zooi vrienden uit eten!
De volgende dag kwamen Nico, Magdalene en Vera even de farm bekijken en een bakkie doen! Erg gezellig! Ja we vinden t echt leuk om bezoek te krijgen!! :)
Mannen en vrouwen weekend!
De mannen hadden bedacht dat ze toe waren aan een echt mannenweekend in Queenstown. Dus met 9 man hebben ze daar de boel onveilig gemaakt. Zaterdag avond na t melken heen en zondagavond weer terug.
Omdat t voor Gerard toch wel spannend was zo’n nachtje alleen weg, had hij Bunny meegenomen. En die kreeg veel bekijks in Queenstown! Het begon al goed, toen ze net aangekomen waren trok een jongedame zo haar shirt van haar voorgevel en liet eens even goed zien wat daar normaal gesproken verscholen zat. Wat er nog meer gebeurde? Bunny werd straatartiest, een torenflat van pizzaplanken en bierpullen, zo slecht dansen dat je op een gegeven moment erg veel ruimte krijgt op de dansvloer, onbekende mannen vallen op je schouder in slaap, met 8 man op een kamer is te veel, bunny krijgt t aan de stok met de nachtwaker. We kwamen echter nadat we nergens meer naar binnen kwamen (vanwege de tijd hoor niet vanwege onze uitstraling of gedrag) allemaal op onze kamer terecht. De volgende dag naar Arrowtown, daar was volgens Gerard het beste ijs van Nieuw Zeeland, iedereen vond het t lekkerste ijs tot nu toe. Daarna bungyjump plekkie opgezocht en een aantal hebben de sprong gewaagd. Daarna maar weer op een terras gezeten, en uiteindelijk afgesloten met een bbq bij Willem en Frido thuis.
Kortom zeer geslaagd weekend, letterlijk Bier en Tieten!
Terwijl de mannen op stap waren hebben ook de 2 vrouwen, Hanneke en Mieke, zich best vermaakt. Zij zijn op zaterdagavond naar Dunedin vertrokken.
Hier hebben we verschillende kroegjes van binnen bekeken en op de zondag zijn we naar de chocolade fabriek gegaan!!! Lekker!!!!!! Ook hebben we enkele winkels van binnen bekeken. En in de middag zijn we via de Catlins, Mooie route langs de zuidelijke kust. Waterval bekeken, nog bij kennissen van Hanneke aangegaan, geprobeerd dolfijnen te spotten kwamen alleen niet verder als pinguïns om vervolgens ’s avonds bij de mannen uit te komen die nog wat vlees van de BBQ hadden bewaard!
En maandagochtend begon t werk weer! Dit was even een korte update van onze grootste belevenissen.
Tot de volgende keer!!!
See you,
Gerard en Miek
16 Februari 2011 - 09:16
Jorrit:
Hee wereldreizigers,
Mooi verhaal weer... en 't blijft een prachtig mooi land met al dat mooie uitzicht.
Die Cadburry foto is die genomen in Christchurch? Ik heb ook nog zoiets van die chocoladefabriek.
Succes weer de komende tijd.
Grt Jorrit -
16 Februari 2011 - 18:22
Hanko:
Hey reizigers,
Weer een leuk verhaal om te lezen over jullie belevenissen! Veel succes en plezier weer!
Groeten,
Hanko -
16 Februari 2011 - 19:44
Rob,Mireille+Kids:
He outsiders,
gaaf al die dingen die jullie daar doen en meemaken! Iedere keer als wij jullie verslag lezen worden we geboeid door het landschap en wat er te beleven is. Veel plezier de komende tijd!!
Groet,
Rob, Mireille, Kim en Lotte. -
17 Februari 2011 - 10:57
Oma Mul:
Hoi Gerard en Mieke, ja hoor daar is weer een mooi verslag en de belevenissen,nu dat is wel weer wat, zo met al die hollanders, gezelig hoor!
En wat een prachtige koppel koeien lopen er, ze zien er prima uit Gerard je vezorgd ze goed hoor !
Hier alles goed en de groetjes en liefs van opa en oma -
17 Februari 2011 - 13:23
Ellie :
Hey Gerard en Mieke,
Wat onwijs leuk om zo even een kort verslag van jullie te ontvangen!!
Weer veel leuke dingen beleefd. maarja je bent daar ook niet gauw uitgekeken!!
Oh Gerard heb je nu wel kunnen zien hoe ze wafels maken in arrowtown?? Toch leuk dat je er nog een keertje bent geweest en misschien mag je het recept wel hebben. Maar was inderdaad erg lekker ijs daar!
Hier gaat alles goed. Maar dat hebben jullie al kunnen lezen in mijn mail.
Onwijs veel plezier nog en we wachten rustig af op jullie volgende verhaal!!
groetjes Ellie -
17 Februari 2011 - 13:24
Ellie :
oh en jullie hebben zeker de melkstal een flinke wasbeurt gegeven?? ziet er spik en span uit! mijn complimenten!! -
20 Februari 2011 - 19:24
Tineke En Barend:
hoi famillie,hoe is het daar,lekker he als het goed op jullie bedrijf loopt,dat zie maar weer als je even naar je koeien gaat kijken, en voordat je het weet kun je je met de jeep uilleven op de heuvels, is echt wel wat voor jullie,oja een compliment voor jullie hele mooie schone melkstal.Nog veel plezier de komende maanden. -
21 Februari 2011 - 16:07
Pip:
Hoi Gerard en Mieke
Wat geweldig dat Bunny mee mocht met het weekend.
Ik begrijp dat hij zelfs nog beroemd is geworden. Mooie foto's van de koeien Je trekt zo blijkbaar wel de aandacht van iedereen uit de omgeving.
Leuk dat Mieke en Hanneke ook even op pad zijn geweest. Nog een pinguin gezien. Wij hadden er nog twee, maar we waren toen wel helemaal nat.
Nog een hele mooie tijd.
Groetjes Pip